Tóth János

Alelnök

Személyi adatok

Személyi adatok
Név: Tóth János
Cím: 1196 Budapest, Nádasdy u. 63.
Telefon: +36 (1) 280-35-22, +36 (70) 216-53-82
E-mail: tobit@t-online.hu
Nemzetiség: Magyar
Szül. idő: 1945.02.04.

Iskolázottság és képzettség

 • Iparművészeti Főiskola
  Kapott képesítés: Okleveles menedzser
 • Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar
  Kapott képesítés: Okleveles gazdasági mérnök
 • Agrártudományi Egyetem Mg. Gépészmérnöki Kar
  Kapott képesítés: Okleveles Mg. gépészmérnök

Munkatapasztalat

 • Gazdasági Minisztérium
  Fő tevékenység: Főtanácsos, Vezető-főtanácsos
 • Főmérnök középvállalatnál
 • Fejlesztőmérnök több vállalatnál

Szakmai tevékenysége

Kezdetben gépkonstruktőrként (tervezőként) dolgozott különböző ipari vállalatoknál, majd középirányító szervezeteknél műszaki fejlesztéssel, az iparági kutató-fejlesztő munka szervezésével és szakmai koordinálásával foglalkozott. Ezt követően egy vállalkozás főmérnökeként a cég beruházási, fejlesztési és üzemeltetési tevékenységét irányítottam.

2001. februárjától dolgozik a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál, illetve jogelődjeinél. Itt a regionális- és vállalkozásfejlesztési területeken dolgozott. A minisztériumban 1994-től munkája fő területe fokozatosan az magyarországi ipari park program előkészítése, annak beindítása területére tevődött át. 1998-tól a 2010-ig – nyugdíjazásáig – ipari parki referensként szinte kizárólag az ipari parkok fejlesztésével kapcsolatos munkát végzett.

Egyik kezdeményezője és résztvevője volt az ipari parkokra vonatkozó kormányrendelet kidolgozásának, az új, minősített ipari parkok létrehozását meghatározó szakmai feltételek kialakításának. 2004. júliusától az Ipari Parkok Fejlesztési Tanács titkári teendőit is ellátta.

Publikációi

Több területen jelentek meg. Korábban a szakmai munkájához kapcsolódó egyetemi jegyzetek formájában, majd vállalkozások működésével kapcsolatos tananyagok készítésében vett részt.

Az elmúlt 8-10 évben az ipari parkok témájában írt cikkeket publikált.