Szervezeti felépítés

Hantos Zoltán Elnök

Alapszakmája villamosmérnök. Több mint húsz éve vállalkozásfejlesztéssel, s ezen belül mintegy tizenhárom éve innováció-menedzsmenttel, üzletfejlesztéssel foglalkozik. Nevéhez fűződik az Egri Ipari Park és az egri innovációs központ (INNTEK) létrehozása. Jelentős szerepe volt a Közép-Magyarországi Innovációs Központ (CHIC) megvalósításában, és a hazai innováció és üzleti inkubáció területén úttörő munkát végzett ValDeal Innovációs Zrt. által közvetített több sikeres kockázati tőkebefektetésben is. Munka mellett szerzett mérnök-tanári diplomát, majd közgazdász végzettséget (MBA). Angolul és németül tárgyalóképes. Szakterülete az ipari parkok, inkubátorházak, innovációs központok fejlesztése és innovációs projektek menedzselése (projektszűrés, üzleti tervezés, tőkebevonás). A MATTIP-nak 1997. óta alelnöke, illetve 2009. óta elnöke

Székely Péter Tiszteletbeli elnök

Elhunyt Szövetségünk tiszteletbeli elnöke. Székely Péter gépészmérnök, közgazdász volt. 20 évig dolgozott az egészségügyben beruházói, karbantartási vezetői beosztásokban. Két évig termelő vállalati beruházások megvalósításában vett részt Németországban és itthon. Az utóbbi húsz évben ipari parkok, technológiai központok, inkubátorházak és logisztikai központok megvalósításán, fejlesztésén dolgozott mint vezető, illetve mint tanácsadó (pl. kunszentmiklósi, mezőtúri, tatai, szegedi, kapuvári ipari parkok, tatabányai logisztikai központ). Több külföldi nagyvállalat hazai telephelye kiválasztásában, beruházásának előkészítésében vett részt. A MATTIP alapító tagja, tíz évig elnöke volt. A parkokért, illetve a szövetségért végzett munkája elismeréséül 2009-ben tiszteletbeli elnöknek választották. Szövetségünk egy rendkívül tapasztalt szakembert, igazi jó barátot vesztett el. Mindig tisztelettel fogunk emlékezni rá.

Tóth János Alelnök

1968-1991 között fejlesztő gépészmérnökként különböző vállalkozásoknál dolgozott. 1991-től 2010-ig a Gazdasági Minisztériumban, ill. jogelődjeinél regionális fejlesztési programokkal, majd 1994-től szinte kizárólag az ipari parkok kialakításának, támogatási rendszerének kidolgozásában vett részt. A minisztériumi munkája során folyamatos, személyes konzultációkat folytatott az ipari parkokat létrehozó, működtető személyekkel, szervezetekkel. 2010-től nyugdíjasként a MATTIP alelnökeként dolgozik a Közép Magyarországi régióban.

Juhász István Alelnök

Alapszakmája gépészmérnök, project manager. 1991-től foglalkozott gazdaság-, terület-, térség-, és vidékfejlesztéssel. A Zempléni Vállalkozási Övezet, a Sátoraljaújhelyi -, a Szerencsi-, és a Kazincbarcikai Ipari Parkok létrehozásában, fejlesztésében és több nemzetközi, országos és regionális fejlesztési program elindításában és megvalósításában vett és vesz részt.

Nagy Gábor Alelnök

Vegyipari gépész technikus, vagyonértékelési és ingatlanüzemeltetési szakértő. Az elmúlt két évtizedben több sikeres ingatlanfejlesztő és üzemeltető, valamint értékbecslő társaságot vezetett. 2010 óta a NOVAIP Ingatlanüzemeltetési Kft., ezt megelőzően több éven át Szövetségünk tagjának, a Strabil Vagyonkezelő Kft-nek az ügyvezetője.

A Strabil égisze alatt, az ő vezetésével – Európában is egyedi módon – rekultivált területen hozták létre a Pécs-Kővágószőlősi PANNOVA Ipari Parkot, mely egyre fontosabb szerepet tölt be a kistérség fejlődésében. A parkban sikeresen működő innovációs központ szakmai előkészítésében is jelentős szerepet vállalt. Jelenleg több más ipari ingatlan és országos jelentőségű üzletház fejlesztésével, üzemeltetésével és forgalmazásával foglalkozik, valamint – szakértelmére és gyakorlatára támaszkodva – ingatlan és tárgyi eszköz vagyonértékelési szakvéleményeket készít. Tevékenysége turisztikai vonalon is kiemelkedő, a kempingláncot üzemeletető Balatontourist Kft. több kempingjét vezeti.

Schmidt Lajos Alelnök

Igazgatásszervező és nemzetközi marketing szaküzemgazdász, aki 38 évet dolgozott a közigazgatásban, különböző vezetői beosztásokban. A Pápai Ipari Park 1997-ben jött létre, a Kft ebben az évben az elsők között elnyerte az ipari park címet. Schmidt Lajos azóta látja el az ügyvezetői teendőket. A Kft és az ügyvezető a MATTIP megalakulása óta az egyesület tagja. Az ügyvezető az egyesület alakulásakor és napjainkban is a MATTIP alelnöke. 2012-ben a a Kft elnyerte az Ipari Parkok Versenyképességi Díját, az ügyvezető pedig az ÉV Vállalkozója lett.

Szabó Zoltán Alelnök

Közgazdasági szakokleveles mérnök. 1994-től különböző társaságok vezető tisztségviselőjeként pénzügyi, fejlesztési tanácsadással foglalkozik. 1999-től a Budaörsi Ipari és Technológiai Park (BITEP) ingatlan fejlesztését végző társaság egyik vezetője, majd ezt követően 2003-tól az Ipari Parkot működtető társaság vezérigazgatója. 2013-ban a BITEP az Ipari Parkok Versenyképességi Díj Fődíjában részesült, az ügyvezető pedig az Év Vállalkozója lett. 2013-tól az M5-Gyál Business Parkot működtető társaság ügyvezető feladatait is ellátja.

Udud Zsolt Alelnök

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett okleveles építőmérnök. 1994-től mintegy 7 éven át az Európai Uniós PHARE program keretében a magyarországi KKV szektort támogató Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársa. Ezt követően különböző cégek beruházási, fejlesztési, üzemeltetési tevékenységének vezetője. 2012 decemberétől a Gödöllői Üzleti Park vezérigazgatója, az itt működő Inkubátorház vezetője. 2013-tól vesz részt a MATTIP munkájában a Közép-magyarországi régió alelnökeként.

Várbíró Lajos Etikai bizottság elnöke

Villamos üzemmérnök. 22 évet töltött a villamos energiaiparban. Ebből 18 évet a ELMŰ Zrt. hálózatirányító központjában. 1988-1996-ig a központ vezetőjeként. Ezt követően az MVM Zrt. főtanácsosa, majd az ABB szerviz Kft. (Fertőszentmiklós) és az ABB elektroszerviz Kft. (Dunaújváros) ügyvezetője. 2001-től szabadfoglalkozású vállalkozó a vállalkozói hitelek piacán. E mellett biztosítási alkuszi és hálózati marketing tevékenységgel foglalkozik. 2013-tól a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. beruházási műszaki szakértője. A MATTIP alapító és elnökségi tagja, az Etikai Bizottság elnöke.

Lochmajer József Fb elnök

Gépészmérnök, gazdasági szakmérnök és mérlegképes könyvelői oklevele van. 17 éves ipari nagyvállalati termelésszervezési vezetői gyakorlattal, 12 éves minisztériumi pénzügyi és gazdálkodási belsőellenőrzési munkával. Ipari parkok vonatkozásában 17 éve foglalkozik ipari park cím pályázatok, valamint sikeres EU-s pályázatok készítésével: technológia, telephely, logisztikai, inkubátorházak témákban. Beruházások előrehaladási, fenntartási jelentések elkészítésében, pénzügyi elszámolásában nyújt segítséget.

Andriska Anikó Fb tag

Az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetemen végzett a természettudományi karon. Hosszú éveket töltött a Külkereskedelmi Minisztériumban és annak jogutód minisztériumaiban. A rendszerváltás idején a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumán belül megalakult Befektetési Ügynökség munkatársa lett. Itt kezdett el befektetés ösztönzéssel foglalkozni európai uniós szakemberek irányítása mellett. Az Ügynökség bázisán megalakult nemzeti szakmai szervezet az ITDH keretében befektetési igazgató helyettesként olyan jelentős külföldi cégek hazai letelepítésében működhetett közre mint a Tatabányán megvalósult Suoftec, Grundfos vagy a Rétságon megvalósult TDK beruházásban.

Mérges István Fb tag

Villamosmérnök. 1970-2003 között a Dunai Kőolajipari Vállalat, majd jogutódjának a MOL Rt-nek Beruházási Főmunkatársa. 2003-2012 a Százhalombattai Önkormányzat által létrehozott Batta Ipari Parkot üzemeltető és fejlesztő BATTA-INVEST Kft. ügyvezető igazgatója. 2012-2014 a SZÁKOM Kft. Ipari Park és Ingatlangazdálkodási vezetője. 2010 évben az ÉV Vállalkozója Díj kitüntetésben részesült.